Când vom putea renunța la masca de protecție. Ce spune Alexandru Rafila

Când vom putea renunța la masca de protecție. Ce spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat la DigiFM că am putea scăpa de mască abia în toamnă sau atunci când imunizăm 10 milioane de persoane. Reprezentantul României la OMS susține că acest prag nu va fi atins dacă nu se crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de oameni imunizați pe zi. 

„De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, a spus Rafila la DigiFM.

Florin Cîțu: ”Am ajuns într-o zonă de platou”

Tot astăzi, premierul României a făcut câteva precizări legate de felul în care vor decurge următoarele luni. ”Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate numărul persoanelor programate este de peste 700.000. Am ajuns într-o zonă de platou. Pe București avem o stabilizare în ultimele zile. În județul Timiș scade. Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%

Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune”, a precizat Florin Cîțu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Articolul Când vom putea renunța la masca de protecție. Ce spune Alexandru Rafila apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao