Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Bucureștiului: ”Ştiu că au fost multe discuţii şi cred că…”

Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Bucureștiului: ”Ştiu că au fost multe discuţii şi cred că…”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în acest moment nu crede că instituirea carantinei în Bucureşti este o soluţie. Şeful statului susţine că autorităţile nu au luat măsuri pentru creşterea numărului de locuri de Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid.

„Nu cred că în această etapă carantinarea pentru Bucureşti este o soluţie. Dar restricţii suplimentare sunt necesare fiindcă nimeni nu îşi doreste să ajungem în situaţia de avarie ca să nu mai putem gestiona acest al treilea val. Din păcate, în fiecare zi sunt foarte mulţi care se îmbolnăvesc şi foarte mulţi care ajung la Terapie Intensivă. Şi acolo este problema cea mai mare fiindcă numărul de locuri de ATI este limitat şi s-a creat în ianuarie, februarie, impresia că pandemia cumva a trecut, o impresie din păcate greşită.

Autorităţile competente nu s-au preocupat să extindă numărul locurilor de Terapie Intensivă pentru pacienţii Covid şi suntem în această situaţie când practic în fiecare zi se ajunge la limită. Doar cu restricţii suplimentare, cu respectarea lor, putem să facem faţă acestui val trei”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că este nevoie de reducerea aglomeraţiilor, în special în weekend.

”Situaţia din Bucureşti este complicată. Ştiu că au fost multe discuţii şi cred că pentru Bucureşti este nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureştean să fie înţelepţi şi să înţeleagă acest lucru. Restricţii probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii şi probabil este nevoie de a reduce aceste aglomeraţii, în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere şi pentru magazine şi pentru mall-uri”, a mai spus şeful statului.

Bilanț coronavirus România, 24 martie 2021

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 913.143 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 819.799 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.136 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.144 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Ce spune Klaus Iohannis despre carantinarea Bucureștiului: ”Ştiu că au fost multe discuţii şi cred că…” apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao