Ce spune primarul Capitalei despre greva de la metrou: ”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex…”

Ce spune primarul Capitalei despre greva de la metrou: ”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex…”

Circulația metrourilor este blocată din această dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă: „Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”.

„În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi. Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, transmite Nicuşor Dan.

Conducerea STB a suplimentat mijloacele de transport în comun

„Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport. Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber”, a declarat conducerea STB.

În același timp, directorul STB, Adrian Criț, a declarat pentru Digi24 „sunt anumite trasee care au solicitări mai mari decât putem face noi față, suplimentăm în continuare liniile. După ora 10:00 nu ne vom retrage din trasee”, mulțumindu-le angajaților care au venit din libere la muncă.

„Dacă situația de criză va fi prelungită, vom lua măsuri pentru asigurarea continuității transportului public. Luând în considerare ce s-a întâmplat azi e greu să facem față dintr-o dată solicitărilor fără o progrmare inițială, dar facem tot posibilul să asigurăm calitate”.

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Ce spune primarul Capitalei despre greva de la metrou: ”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex…” apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao