Ceremonie cu porumbei albi și covor roșu. Gabi Luncă va fi înmormântată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu

Ceremonie cu porumbei albi și covor roșu. Gabi Luncă va fi înmormântată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu

Scena artistică din România este mai săracă acum. Gabi Luncă a murit în noaptea de 2 spre 3 aprilie, la vârsta de 83 de ani. Artista se afla internată în spital, după ce contractase noul coronavirus.

Gabi Luncă va fi înmormântată normal, după ce ultimul test pentru coronavirus căruia i-a fost făcut a ieșit negativ. La ceremonia funerară vor fi aduși porumbei albi și un covor roșu. De asemenea, la locul de veci va avea loc și un mic eveniment muzical religios. Înainte de toate aceste detalii, se așteaptă deshumarea soțului ei, Ion Onoriu, care va fi reînhumat alături de Gabi Luncă. În cursul zilei de marți, Gabi Luncă va fi înmormântată, arată Cancan.

Ultimele cuvinte pe care le-a rostit Gabi Luncă înainte să moară

Cu două zile înainte să moară, cântăreața de muzică lăutărească a vorbit la telefon cu fiica ei, Rebeca Onoriu. Chiar ea a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte pe care mama ei i le-a rostit: ”Mama ne-a lăsat o bogăție mare, piesele ei, clipuri, vorbe frumoase…. Avem de ce plânge, vom plânge toată viaţa. Ultima oară am vorbit cu ea acum două zile. Știți care au fost ultimele ei cuvinte? Rămâneţi cu Iisus!”, conform RTV.

Una dintre fiicele ei a mai dezvăluit faptul că după moartea artistei Gabi Luncă s-a cerut să fie făcut din nou un test pentru coronavirus, pentru a descoperi dacă aceasta mai erau infectată cu virusul care a creat haos la nivel mondial: ”Am solicitat să se facă testul, să ne-o dea acasă, să putem să ne luăm rămas-bun creştineşte şi sper să nu fie nici un fel de problemă”.

Cauza morții lui Gabi Luncă

Potrivit Playtech, medicii Spitalului Județean Ilfov au transmis faptul că artista Gabi Luncă, din cauza infecției cu noul coronavirus, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ: “Pacienta de 82 ani, internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 1.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior, intubată pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”.

Sursă foto: arhivă CIAO

Articolul Ceremonie cu porumbei albi și covor roșu. Gabi Luncă va fi înmormântată lângă soțul ei, acordeonistul Ion Onoriu apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao