Cine va moșteni averea regretatului Nelu Ploieșteanu. Artistul și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă

Cine va moșteni averea regretatului Nelu Ploieșteanu. Artistul și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă

Nelu Ploieşteanu s-a stins din viața nopatea trecută. Artistul era internat la Spitalul Floreasca, fiind bolnav de COVID-19. 

Cântărețul a povestit într-o emisiune TV, în urmă cu câțiva ani, că şi-a făcut testamentul, iar averea familiei va fi împărțită copiilor, în mod egal. La acel moment, Nelu Ploieșteanu şi-a justificat inclusiv decizia şi a precizat că el nu a primit de la părinții lui, iar aşa nici nu a avut cu cine sau de ce să se certe pe avere.

„Știti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine sa ma cert pe avere”, a explicat artistul, în trecut.

Interpretul a avut patru fete şi un băiat. Copiii au fost cea mai mare bucurie din viaţa lui. Din păcate, băiatul, Mihăiță, a decedat în 2018, după o lungă suferinţă. Mihăiţă a petrecut mai mult timp internat în spital şi tot acolo a şi decedat.

În ultimele zile de viaţă, Nelu Ploieşteanu le-ar fi povestit medicilor că unul dintre cele mai mari regrete este acela că nu a reuşit să ajungă la mormântul băiatului său. Înainte să moară, Nea Nelu ar fi rugat-o pe fiica lui să meargă la cimitir, imediat ce se termină carantina din Ilfov.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Ion Dumitrache, pe numele de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut pe 16 decembrie 1980 în comuna prahoveană, Ciorani. Familia în care s-a născut marele artist de muzică lăutărească mai avea șase suflete.

De-a lungul carierei în muzică s-a bucurat de colaborări excepționale, iar piesele interpretare de el au ajuns rapid la sufletul publicului. La 17 ani, Ion Dumitrache cânta deja la nunți și purta de fiecare dată același pulover, ros la coate. Și-a jurat atunci câ, într-o zi, va deveni bogat.

După 1990 a reușit să lanseze 18 albume.  A cântat între 1990 și 1998 la „Șarpele roșu” și la restaurantul „Perla” , la cel din urmă continuând să cânte până aproape de finalul vieții.

A avut cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți. Fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018.

Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Pentru el a însemnat atât o satisfacție profesională cât și una sentimentală.

 

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Articolul Cine va moșteni averea regretatului Nelu Ploieșteanu. Artistul și-a făcut testamentul cu mulți ani în urmă apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao