Doliu. A murit Aurora Cornu, prima soție a scriitorului Marin Preda

Doliu. A murit Aurora Cornu, prima soție a scriitorului Marin Preda

Aurora Cornu a murit. Aceasta era prima soție a scriitorului Marin Preda, cea care l-a făcut pe bărbat să scrie prima sa scrisoare de dragoste. Aceasta avea 90 de ani și era infectată cu noul coronavirus.

Aurora Cornu, prima soție a scriitorului Marin Preda, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Aceasta s-a infectat cu noul coronavirus și a fost internată în spitalul Broca din Paris. Femeia avea și alte comorbidități, medicii au încercat să o salveze, însă femeia s-a stins pe patul de spital. În ultimii ani, Aurora Cornu a locuit în Paris și în New York, arată Cancan.ro.

”O veste năpraznică pe care am primit-o în această noapte s-a stins într-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poeta, fosta soție a scriitorului Marin Preda, dar și cea care a ctitorit mânăstirea de la Cornu și pe care am avut privilegiul să o cunosc. Ultimele cuvinte pe care mi le-a adresat și pe care le adresa tuturor celor care îi călcau pragul în ultima vreme sunt singurele care contează: je vous aime însoțite de un zâmbet larg. Dumnezeu să o primească în iubirea Sa. Dumnezeu să o odihnească!“, a scris Raluca Prelipcean.

Aurora Cornu și scriitorul Marin Preda au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Fosta soție a autorului se născuse în data de 6 decembrie 1931 în județul Prahova. Între anii 1955 și 1959/1960, cei doi au fost căsătoriți. Când el a cunoscut-o pe Aurora Cornu, avea 32 de ani, iar ea, 20 de ani. Povestea lor de dragoste a început la Vila Uniunii Scriitorilor de pe litoral.

După patru ani de căsătorie, cei doi s-au despărțit. După divorț, Aurora Cornu s-a stabilit la Paris, i-a cunoscut pe Mircea Eliade, Emil Cioran și Jean Parvulesco. Ea s-a căsătorit în Franța cu Aurel Cornea, inginer de sunet de TV. Între 1967 și 1978, a fost colaboratoare la programul literar de radio difuzat la Radio Europa Liberă de Monica Lovinescu și Virgil Ierunca.

Sursă foto: captură video Youtube

Articolul Doliu. A murit Aurora Cornu, prima soție a scriitorului Marin Preda apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao