Doliu. A murit generalul Ion Mihai Pacepa, unul dintre cei mai mari foști spioni ai României

Doliu. A murit generalul Ion Mihai Pacepa, unul dintre cei mai mari foști spioni ai României

Generalul Ion Mihai Pacepa s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani, în SUA, acolo unde locuia. Bărbatul ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Unul dintre cei mai mari foști spioni din blocul comunist din România, generalul Ion Mihai Pacepa, s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Un apropiat de-ai săi a susținut faptul că ar fi fost infectat cu noul coronavirus. Bărbatul a murit în SUA, acolo unde locuia și unde în anul 1978, când se afla în Germania, a reușit să fugă cu ajutorul CIA. Bărbatul a colaborat cu serviciile americane de informații pentru a combate dictatura lui Nicolae Ceaușescu.

A murit generalul Ion Mihai Pacepa

”Aflu că a murit Ion Mihai Pacepa. Oricum l-am privi și judeca, cartea sa “Orizonturi roșii” a contribuit la demascarea Marii Minciuni. După ruptura cu dictatura pe care o servise, a devenit un adversar ireconciliabil al comunismului. Securiștii îl urau de moarte, l-au considerat trădător. În realitate, ei trădau suveranitatea poporului. Nu ne-am întâlnit niciodată față în față. Am vorbit zeci de ore la telefon. Avea o admirabilă liniște interioară. Era împăcat cu sine. Știa că păcătuise, se căise. Sincer și necruțător cu sine. Așa va rămâne în amintirea mea”, a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook, arată g4media.ro.

Ronald J. Rychlak, profesor emerit de Drept la Universitatea din Mississippi, a mărturisit pentru Adevărul.ro faptul că vestea a primit-o de la soția generalului. Bărbatul ar fi suferit și de probleme cu inima de peste un an. Cei doi se cunoșteau din 2009.

”Duminică, 14 februarie, am primit un telefon de la soţia sa. Mi-a spus că Ion Mihai Pacepa a murit. Vorbisem constant cu el în ultima perioadă şi ştiam că este în spital de mai multe zile după ce fusese infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar starea sa se înrăutăţise”, a declarat profesorul Ronald J. Rychlak.

Sursă foto: captură video youtube

Articolul Doliu. A murit generalul Ion Mihai Pacepa, unul dintre cei mai mari foști spioni ai României apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao