Doliu în teatru. A murit actorul Gheorghe Dănilă

Doliu în teatru. A murit actorul Gheorghe Dănilă

Este doliu în lumea teatrului românesc, după ce actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Bărbatul urmează să fie înmormântat astăzi, în data de 5 martie, la cimitirul Cernica 2.

Actorul de teatru Gheorghe Dănilă s-a stins din viață în data de 1 martie 2021. Bărbatul avea vârsta de 72 de ani. De câțiva ani, actorul s-a retras de pe scena românească din cauza unor probleme de sănătate pe care le avea, arată Cancan.ro.

Doliu în teatru. A murit actorul Gheorghe Dănilă

Înmormântarea va avea loc astăzi, 5 martie, la orele 14:00, la cimitirul Cernica 2. Bărbatul a luat parte în numeroase spectacole și era apreciat de public. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Actorie, promoția 1975, clasa profesorului Octavian Cotescu. Actorul Gheorghe Dănilă a activat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, între 1975 și 1982, iar din anul 1983 până în prezent a făcut parte din Teatrul de Comedie București.

Colegii săi au transmis un mesaj. El urmează să fie înmormântat astăzi, 5 martie, la cimitirul Cernica 2

Colegii bărbatului au transmis un mesaj pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București: ”Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață. A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983). Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc. ❗Transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați și revenim cu informații în legătură cu slujba de înmormântare”.

”Pentru cei care vor să îi aducă un ultim omagiu actorului Gheorghe Dănilă, lăsăm mai jos anunțul transmis de fiul său: „Trupul tatălui meu este depus la capela bisericii Trei Ierarhi din incinta cimitirului Cernica 2. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 5 martie, începând cu ora 14.00, la cimitirul Cernica 2. Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească! Vă mulțumesc pentru gândurile bune! Toma Dănilă”, este un alt mesaj transmis pe pagina teatrului.

??Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la…

Publicată de Teatrul de Comedie pe Luni, 1 martie 2021

Sursă foto: Pixabay

Articolul Doliu în teatru. A murit actorul Gheorghe Dănilă apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao