Franța intră în carantină totală! Toate școlile se vor închide

Franța intră în carantină totală! Toate școlile se vor închide

Emmanuel Macron, președintele Franței, a anunțat extinderea măsurilor de carantină până în data de 2 mai și închiderea școlilor timp de trei săptămâni, pe întreg teritoriul țării. Oficialul s-a arătat îngrijorat de efectele celui de-al treilea val al pandemiei. 

Două din cele trei săptămâni de închidere a şcolilor – inclusiv a creșelor și grădinițelor – vor corespunde cu vacanţa de primăvară. Până la vacanță, cursurile se mută online, începând de săptămâna viitoare. Este pentru prima oară când o astfel de măsură se ia în acest an. Școlile vor rămâne deschise numai pentru copiii lucrătorilor considerați esențiali în combaterea pandemiei.

De asemenea, telemunca trebuie să devină regulă, acolo unde activitățile se pot desfășura de acasă, a spus președintele Macron. Părinților care vor fi nevoiți să stea acasă cu copiii, guvernul le promite acces la un ajutor de șomaj parțial.

Restricţiile de circulaţie pe timpul nopții intră în vigoare de la ora locală 19:00 (17:00 GMT) și sunt valabile până la ora 6:00, se vor închide anumite centre comerciale neesențiale şi sunt limitate deplasările la cel mult 10 km de casă, dacă nu au un motiv întemeiat. Unele dintre aceste restricții erau valabile în anumite regiuni, dar acum sunt extinse la nivel național.

Articolul Franța intră în carantină totală! Toate școlile se vor închide apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao