Iarna se întoarce! Alertă meteo de ninsori, lapoviță și ploaie în întreaga țară!

Iarna se întoarce! Alertă meteo de ninsori, lapoviță și ploaie în întreaga țară!

Deși primăvara se apropie cu pași repezi, iarna nu se dă bătută atât de ușor și își mai scutură mantiile cu fulgi peste România. Meteorologii au emis o informare meteo de ninsori, lapoviță și ploaie, în vigoare de vineri seară până sâmbătă la ora 18.00 pentru întreaga țară. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00
Fenomene vizate: n
insori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei

       În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. La munte temporar va ninge.
Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză specială București

Meteorologii anunță pentru București ninsori, lapoviță și polei, dar și temperaturi de minus 4 grade până la maxim 3 grade.

Conform prognozei speciale pentru Capitală, valabilă de vineri ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00, cerul va avea înnorări. Din dimineața zilei de sâmbătă se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla în general slab.

Cum va fi vremea pe 1 și 8 martie

Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi treptat, în perioada imediat următoare, după care se va răci din nou. După data de 8 martie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă.

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara. Mai ales în zonele montane din vestul teritoriului.

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 8 – 15 martie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Articolul Iarna se întoarce! Alertă meteo de ninsori, lapoviță și ploaie în întreaga țară! apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao