Îngrijorător! 22 de localități din Ilfov, în carantină! Localitatea Berceni are rata de 13,93 la mia de locuitori!

Îngrijorător! 22 de localități din Ilfov, în carantină! Localitatea Berceni are rata de 13,93 la mia de locuitori!

Este o situație îngrijorătoare în România. 22 de localități din Ilfov se află carantinate, după ce numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut foarte mult.

Următoarele localități din județul Ilfov se află în carantină, după ce numărul de persoane infectate a crescut foarte mult: Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Brănești, Popești Leordeni, Tunari, Domnești, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Măgurele, Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos.

Cea mai mare rată de incidență este în localitatea Berceni, acolo unde în ultimele 14 zile s-a ajuns la 13,93 la mia de locuitori, arată Digi24.

Care sunt noile măsuri din România

În condițiile în care într-o localitate, rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, atunci carantina de noapte începe de la orele 20:00 până la ora 05:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Tot în aceleași zile, magazinele se închid de la orele 18:00, iar sălile de fitness își suspendă activitatea.

În condițiile în care într-o localitate, rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori, atunci carantina de noapte începe de la orele 20:00 până la ora 05:00 pe tot parcursul săptămânii, magazinele de tip supermarket se închid zilnic de la orele 18:00 și, evident, sălile de fitness sunt închise.

Potrivit Antena 3, Raed Arafat a precizat:„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența”.

Sursă foto: pixabay

Articolul Îngrijorător! 22 de localități din Ilfov, în carantină! Localitatea Berceni are rata de 13,93 la mia de locuitori! apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao