Medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Vești bune! Medicul Cătălin Denciu, cel care s-a aruncat în flăcări în incendiul de la Piatra Neamț pentru a salva pacienții, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia.

În cursul zilei de miercuri, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a făcut un anunț îmbucurător! Medicul Cătălin Denciu, cel care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții din calea incendiului care a izbucnit pe secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020”.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, arată Digi24.

Medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a dat primele declarații, după oroarea de pe secția ATI

Site-ul beldefnews.mil.be a postat o serie de imagini cu medicul-erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața pentru a salva pacienții care se aflau în salonul de Terapie Intensivă care a ars. Bărbatul a fost transferat atunci la un spital, iar ulterior a fost adus în Belgia pentru a fi tratat de specialiști. În prezent, Cătălin Denciu se simte bine, se află în perioada de recuperare, fiind ajutat de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Acolo se află și soția lui, care îi este alături și învață tehnici pentru de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de partenerul ei de viață. În urma incendiului, potrivit informațiilor din presă, 12 persoane au murit.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul ocupațional pentru a învăța să mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși. În acest moment ei sunt familia mea. (n.r. medicii)Abia aștept să mă vindec pentru a le mulțumi”, a mărturisit medicul-erou.

Sursă foto: arhivă Ciao / rețelele de socializare

Articolul Medicul Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao