Medicul Emilian Imbri: ”Este o creștere!”

Medicul Emilian Imbri: ”Este o creștere!”

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală că, spune că, din punctul său de vedere, în România pandemia de coronavirus nu s-a manifestat în valuri, ci ”întotdeauna am stat până la genunchi, eventual, până la brâu” în această situație.

”Depinde cum priviți lucrurile. Eu am niște viziuni foarte pitorești, în sensul în care mie mi s-a părut că întotdeauna am stat până la genunchi, eventual, până la brâu în pandemia asta, noi, România, și ne-am comportat puțin diferit față de alte țări, unde a dat apa peste ei, au intrat chiar și cu capul sub apă. Am avut senzația că urcă și coboară, dar nu am avut năpraznic valuri care să ne doboare. Nici acum nu este, practic, un val.

Este o creștere, nu liniștitoare, încă previzibilă și ușor de controlat. Remarcați ce se întâmplă în Brazilia, la zeci de mii de infectări pe zi, cu peste 1.500 de decese pe zi. Nu putem nici să comparăm cu celelalte țări pentru că una e populația noastră, alta e populația altor țări. Nu putem decât să spunem că sigur ne confruntăm cu o recrudescență, o revenire a acestei infecții. Nu știu dacă putem vorbi de alte variante decât aceasta englezească sau cea braziliană, dar este evident că începem să urcăm din nou”, a spus medicul.

”Trebuie să ne pliem pe ce ni se întâmplă”

Emilian Imbri este de părere totuși că e bine că autoritățile au decis să redeschisă școlile, însă măsurile care urmează trebuie să nu fie unele rigide, astfel încât să se poată ajunge la un control al situației.

”Deschiderea școlilor e bine că s-a făcut, însă aici nu trebuie să fim rigizi și nu mai închidem. Trebuie să ne pliem pe ce ni se întâmplă și atunci putem să controlăm. Cred că într-adevăr este nu un val, dar este o revenire și la noi și se simte”, a mai spus Emilian Imbri.

Precizările medicului vin în contextul în care tot mai mulți specialiști vorbesc despre o iminent aparție a celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Articolul Medicul Emilian Imbri: ”Este o creștere!” apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao