Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu ambele doze

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu ambele doze

Ministerul Sănătăţii a informat joi că persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin nu transmit Covid-19.

Ministerul Sănătăţii citează noi studii realizate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA. Potrivit acestora, persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit Covid-19 aproape niciodată.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci şi în datele din lumea reală”, spune Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite, citat de Ministerul Sănătăţii.

La studiul CDC au participat aproape 4.000 de angajaţi sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectaţi cu Covid-19 între luna decembrie a anului trecut şi luna martie a acestui an.

Cât timp durează imunitatea oferită de vaccinul împotriva coronavirusului

Răspunsul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și fost consilier onorific în Ministerul Sănătății.

”Nu știm exact cât durează imunitatea. Știm până în acest moment că imunitatea durează mai mult de 8 luni. La 8 luni de la vaccinarea sau de la vindecarea de la infecție, imunitatea continuă să fie stabilă în timp și rezistentă. Deci 8 luni și numărăm mai departe”, a spus Răzvan Cherecheș.

”După ce ne vindecăm putem merge oricând la vaccin

”La finalul trecerii prin boală, organismul a dobândit o imunitate, ea variază de la un organism la altul şi este mai mică decât imunitatea pe care o dă vaccinul, dar respectivul organism are o protecţie în faţa bolii, o perioadă de timp după ce a trecut prin boală. Tocmai de aceea este important să nu se suprapună şi când ne vindecăm, putem merge la vaccin.

Noi aveam o recomandare de o lună, dar acum după ce ne vindecăm putem merge oricând la vaccin pe studiile comparative s-a dovedit că vaccinarea îţi oferă o protecţie imunitară mult mai amplă, sustenabilă pe termen lung”, a precizat secretarul de stat Andrei Baciu, la Sfat de Sănătate.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu ambele doze apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao