Ministrul Sănătății, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii. Ce spune Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii. Ce spune Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie, a anunţat vineri Poliţia Capitalei. Şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, a primit amendă, după ce a fost surprinsă fără mască, în judeţul Sibiu.

Vlad Voiculescu a fost fotografiat luni fără mască de protecţie pe holurile Parlamentului, deşi conduita sanitară prevede că portul măştii este necesar în toate spaţiile închise.

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Ministrul Sănătăţii a spus că şi-a dat jos masca pentru a fi auzit mai bine într-o conferinţă video şi pentru că îi era sete.

„Eram într-o conferinţă video, mi-am dat jos masca pentru intervenţie, pentru a mă face mai bine înţeles şi pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar şi pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greşeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puţin de 10 metri în jurul meu”, susţine Voiculescu.

Totodată, acesta a adăugat faptul că la un moment dat i-a fost atrasă atenţia şi şi-a pus la loc masca.

Ministrul Muncii, amendată din același motiv

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte patru persoane au fost amendate joi, după ce au apărut în imagini, la o acţiune de împădurire în Tălmaciu, judeţul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariţiei în mediul online imaginilor în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate şase persoane, femei, care au fost sancţionate conform Legii nr. 55/2020. Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Ministrul Sănătății, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii. Ce spune Vlad Voiculescu apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao