Noi sancțiuni anunțate de Jandarmerie după cele patru zile de proteste. Ce riscă manifestanții dacă încalcă legea

Noi sancțiuni anunțate de Jandarmerie după cele patru zile de proteste. Ce riscă manifestanții dacă încalcă legea

Jandarmeria a anunţat noi sancţiuni în urma protestelor organizate în ultimele patru zile în toată ţara. Pentru încălcarea unor prevederi legale, au fost aplicate 891 de sancţiuni contravenţionale.

Jandarmeria a analizat imaginile de la protestele faţă de restricţiile COVID-19 din toată ţara şi a aplicat noi sancţiuni. Pentru abateri petrecute în primele trei zile ale protestelor au fost aplicate sute de sancţiuni, în valoare totală de peste 366.000 de lei. De asemenea, au fost deschise mai multe dosare penale.

„În urma activităţilor de identificare a persoanelor participante la protestele din zilele de 28, 29 şi 30 martie, care nu au respectat prevederile legale, la nivel naţional au mai fost aplicate de sancţiuni contravenţionale, în valoare 366.550 lei De asemenea, au fost întocmite actele de sesizare pentru două persoane care deţineau obiecte periculoase (infracţiunea de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase) la Iaşi, iar pentru alte două persoane (căte una din Târgovişte şi Arad) pentru operaţiuni fără drept cu obiecte pirotehnice”, a anunţat Jandarmeria Galaţi.

Jandarmii vor continua să analizeze imaginile pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea.

Ce spune Raed Arafat despre protestele din țară

În cadrul unui interviu, Arafat a explicat faptul că oamenii trebuie să înţeleagă faptul că măsurile sunt temporare, adoptate „poate pe 4-5 săptămâni, până vedem o scădere”.

Întrebat când se vor vedea rezultatele în Bucureşti şi Ilfov, Arafat a răspuns că speră să se vadă o încetinire în 3-4 săptămâni.

„Dacă vine lumea la vaccinare, acesta poate fi ultimul hop”, a spus Arafat. În final, întrebat ce le transmite celor care au ieşit în stradă, şeful DSU a spus: „să fie atenţi de unde îşi iau informaţia şi să se gândească la faptul că au bătrânii lor, rudele lor cu care pot ajunge mâine la spital. Să înţeleagă că orice rudă a lor poate fi mâine victima acestui virus”, a mai explicat acesta.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Noi sancțiuni anunțate de Jandarmerie după cele patru zile de proteste. Ce riscă manifestanții dacă încalcă legea apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao