Raed Arafat, anunţ de ultimă oră! Ce decizie s-a luat în ceea ce privește carantinarea Bucureștiului

Raed Arafat, anunţ de ultimă oră! Ce decizie s-a luat în ceea ce privește carantinarea Bucureștiului

Carantinarea Bucureştiului nu a fost pusă în discuţie la şedinţa care va avea loc duminică la Prefectura Bucureşti, iar reuniunea va avea ca temă prelungirea măsurilor deja existente, a anunţat, sâmbătă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Arafat a fost întrebat, de jurnalişti, după o şedinţă la Ministerul de Interne, pe tema situaţiei epidemiologice, dacă va fi carantinată Capitala, acesta spunând că subiectul nu a fost luat în discuţie.

„Nu (nu va fi carantină în Bucureşti – n.r.). Mâine (duminică – .r.) va fi o şedinţă la Prefectura Bucureşti, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină (…). La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localităţi şi am semnat toate propunerile făcute pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureştiul urmează să aibă şedinţă pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile şi care vor fi prelungite”, a spus Arafat.

Capitala în scenariul roșu

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este, sâmbătă, de 4,85 la mie. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost 1.433 de cazuri noi de COVID-19.

Bucureştiul se află în „scenariul roşu”, din 8 martie, după ce pragul de 3 infectări la mia de locuitori a fost depăşit. Suplimentar faţă de intervalul orar de carantină naţională 22.00-5.00, în Bucureşti s-au închis restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol şi sălile de jocuri de noroc. Şcolile au rămas dechise pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, precum şi pentru elevii din clasele terminale.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Articolul Raed Arafat, anunţ de ultimă oră! Ce decizie s-a luat în ceea ce privește carantinarea Bucureștiului apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao