Un an de la începutul pandemiei. Ce s-a întâmplat cu ”pacientul 0” din România. Tânărul a fost tratat cu două pastile

Un an de la începutul pandemiei. Ce s-a întâmplat cu ”pacientul 0” din România. Tânărul a fost tratat cu două pastile

În urmă cu un an a început pandemia de coronavirus. ”Pacientul zero” este un tânăr în vârstă de 26 de ani din Gorj, din Prigoria, care a venit din Germania, după ce a stat câteva zile plecat din țară. Tânărul era asimptomatic și a fost primul caz de infectare din țară, confirmat.

De un an de zile, viețile tuturor s-au schimbat: evenimentele s-au anulat sau mutat, purtarea măștii este obligatorie, oamenii trebuie să păstreze distanța fizică, sunt interzise evenimentele cu mulți invitați, petrecerile, mersul la restaurant, cinematograf, locuri de joacă, cafenele etc.

Revenind la situația de anul trecut, când pandemia a început și a luat amploare în toate statele lumii, cine ”a adus”, până la urmă, virusul în țară? Totuși, se pare că ”pacientul 0” nu a fost cetățeanul italian, ci un tânăr de 26 de ani din Gorj, care a venit din Germania alături de iubita lui. La o săptămână distanță, el a fost confirmat pozitiv. Atunci, oamenii au început să își pună întrebări, iar autoritățile să acționeze. La momentul respectiv nu se cunoștea gravitatea problemei, nici amploarea cu care se va răspândi virusul din China.

„El a fost plecat în Germania, pe cale terestră, și s-a întors cu avionul. Cred cu o săptămâna în urmă s-a întors. Și mie mi-a creat sentimentul, mai ales după spusele lui, nu cred că infectarea s-a produs de la cetățeanul italian. Era din altă sursă”, a povestit Cosmin Popescu, președinte Consiliul Județean Gorj.

„El a fost cu fata, cu nevastă-sa, în Germania la curscrii. Au stat trei zile și au venit înapoi”, povestea bunica băiatului, arată Antena 3.

Ce s-a întâmplat cu ”pacientul 0” din România. Tânărul a fost tratat cu două pastile

Totuși, ce s-a întâmplat în perioada respectivă? Băiatul nu a stat cinci zile internat la Institutul ”Matei Balș”, ci doar două. Apoi, a fost dus în izolare la o rudă din Municipiul Motru. Bunica lui mărturisește că a primit doar două pastile, ca tratament. Încet, încet, panica începuse să se instaleze printre oameni.

„A două zi a ieșit din spital. Pe noi ne-a ținut în carantină și pe el l-au dus la o fată de-a mea, în Motru. Cică l-a scos prin spate, nu știu pe unde, ca să nu-l vadă reporterii”, a mai spus bunica tânărului.

Sursă foto: pixabay

Articolul Un an de la începutul pandemiei. Ce s-a întâmplat cu ”pacientul 0” din România. Tânărul a fost tratat cu două pastile apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao