Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendat complet în mai multe țări. Mai multe persoane au avut reacții agresive, după administrarea vaccinului

Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendat complet în mai multe țări. Mai multe persoane au avut reacții agresive, după administrarea vaccinului

Mai multe state au întrerupt vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, după ce mai multe persoane au avut reacții agresive, după administrarea vaccinului. Care sunt acestea și ce transmit autoritățile.

Din ce în ce mai multe state aleg să suspende vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, după ce oamenii au experimentat reacții agresive în corp, după administrarea vaccinului. Serul a ridicat o mulțime de suspiciuni în rândul oamenilor cu privire la posibilele efecte secundare. Iar în urma acestui lucru, mai multe state au suspendat utilizarea serului, ultima pe listă fiind chiar Olanda, care a suspendat până cel puțin pe 29 martie. Decizia vine în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave. De asemenea, și Republica Irlanda a luat o astfel de decizie. Totuși, experții OMS spun că nu există nicio legătură între vaccin și riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment”, a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

Vaccinul de la AstraZeneca nu mai este folosit deocamdată și în Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda și Thailanda, arată Antena 3.

Ce spun reprezentanții de la AstraZeneca

„Urmare a îngrijorărilor recente ridicate în legătură cu evenimentele trombotice, AstraZeneca dorește să ofere reasigurarea cu privire la siguranța vaccinului COVID-19, pe baza dovezilor clare științifice. Siguranța este de o importanță capitală, iar compania monitorizează continuu datele de siguranța a vaccinului.

O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța de la peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie cu vaccin COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie, în niciun grup definit de vârstă, sex, lot sau o anumită țară.

Siguranța publicului va fi întotdeauna pe primul loc. Compania are aceasta problema sub o analiză atentă, iar dovezile disponibile nu confirmă faptul că vaccinul este cauza. Pentru a depăși pandemia, este important ca oamenii să fie vaccinați atunci când sunt invitați să facă acest lucru”, se arată în răspunsul oficial al companiei AstraZeneca.

Sursă foto: Pixabay

Articolul Vaccinarea cu serul AstraZeneca, suspendat complet în mai multe țări. Mai multe persoane au avut reacții agresive, după administrarea vaccinului apare prima dată în Ciao.ro.

Ciao