197 de centre noi de vaccinare cu Pfizer și Moderna, deschise în aprilie

197 de centre noi de vaccinare cu Pfizer și Moderna, deschise în aprilie

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat marți cu cât va crește capacitatea de imunizare în România – câte centre noi vor fi deschise și cum va fi modificat fluxul de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat că în cursul lunii aprilie devin operaționale aproape 200 de noi centre de vaccinare cu Pfizer și Moderna.

Medicul militar a mai spus că de miercuri, 7 aprilie, crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux Moderna și AstraZeneca, de la 60 la 90 de persoane zilnic. În centrele Pfizer, capacitatea maximă va fi de 72 de persoane per flux de vaccinare, zilnic.

„Din 6 aprilie au fost operaționalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Moderna, astfel încât în momentul de față vorbim de aproximativ de 86 de centre cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de de la Pfizer. Din data de 20 aprilie vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a anunțat Valeriu Gheorghiță marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

„Începând de mâine, va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în centrele de vaccinare, unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la Pfizer, numărul persoanelor alocate pe flux crește la 72 de persoane”, a mai spus medicul militar.

Libertatea