212 ani de închisoare pentru un american care și-a înecat copiii ca să încaseze polița de asigurare de viață

212 ani de închisoare pentru un american care și-a înecat copiii ca să încaseze polița de asigurare de viață

Plan dement al unui tată din California, SUA: Ali Elmezayen a intrat în trombă în portul din Los Angeles, a lăsat mașina să intre sub apă, în timp ce copiii săi, de 8 și 13 ani, aflați pe bancheta din spate, erau legați cu centurile de siguranță. Individul s-a salvat prin geamul deschis din dreptul șoferului, cei mici n-au avut nicio șansă. Pentru fapta sa din 2015, bărbatul, care urmărea să încaseze polița de asigurare a micuților, în valoare de 3.000.000 $ a primit o condamnare de 212 ani de închisoare, notează Bild.

Un tribunal federal din Los Angeles a dictat joi, 11 martie, pedeapsa maximă pentru Elmezayen, 45 de ani: 212 ani de închisoare! „Condamnatul este un ucigaș lacom și brutal. Capul familiei a elaborat un plan diabolic pentru a obține bani”, a spus judecătorul.

Potrivit rechizitoriului, în perioada iulie 2012 – martie 2013, bărbatul a făcut asigurări de viață pentru el și familia sa la opt companii. Valoarea totală a acestora era de trei milioane de dolari.

Și-a cumpărat proprietăți în Egipt și un iaht

Potrivit acuzării, el a așteptat până la expirarea unei perioade minime de doi ani, perioada de grație oferită de companiile de asigurări.

După moartea copiilor săi, părintele a ridicat imediat peste 260.000 de dolari și a folosit banii pentru a-și cumpăra proprietăți imobiliare în Egipt, țara sa de origine, și pentru a cumpăra un iaht.

Pe baza denunțului fostei sale soții, care a revelat planul său diabolic, Elmezayen a fost arestat în noiembrie 2018.

Libertatea