A murit al doilea medic de la spitalul din Omsk unde a fost internat Aleksei Navalnîi după otrăvirea cu Noviciok

A murit al doilea medic de la spitalul din Omsk unde a fost internat Aleksei Navalnîi după otrăvirea cu Noviciok

Șeful secției de traumatologie și ortopedie a spitalului din Omsk a „decedat prematur” după un accident vascular cerebral produs în decembrie 2020, conform RFI România. La începutul lunii februarie, un coleg de al acestuia a murit la fel de neașteptat.

Spitalul din Omsk, unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, a anunțat decesul unui al doilea medic în urmă cu câteva zile, a informat instituția într-un comunicat, fără a preciza concret cauza decesului.

„Ministerul Sănătății din regiunea Omsk informează cu regret că un medic talentat, șeful departamentului de traumatologie și ortopedie al BSMP-1, Agishev Rustam Gabbasovich, a decedat prematur”, a informat spitalul rusesc.

„Este o pierdere ireparabilă pentru întreaga comunitate medicală. Rustam Gabbasovich va rămâne pentru totdeauna un exemplu de dăruire nemărginită pentru profesie și înțelepciune. Era un doctor talentat, un lider responsabil, un om cu înalte calități morale și etice. Am găsit spitale pentru întreaga echipă – aceasta este o pierdere iremediabilă”, a spus medicul șef al BSMP-1 Evgeny Osipov, în comunicatul spitalului din Omsk.

„În decembrie anul trecut, Rustam Agishev a suferit un accident vascular cerebral și, din păcate, nu și-a mai putut reveni de la această boală. Medicul avea 63 de ani”, a informat spitalul.

Decesul medicului rus vine după ce, la începutul lunii februarie, a murit și Serghei Maximishin, medicul de la Spitalul de Urgență din Omsk pe mâna căruia a ajuns liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi imediat după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

Conducerea unității spitalicești nu a precizat nici cauza morții lui Maximishin (55 de ani).

Libertatea