Alexandru Rafila, despre motivele protestelor din țară: Campanie de comunicare lipsită de empatie şi claritate

Alexandru Rafila, despre motivele protestelor din țară: Campanie de comunicare lipsită de empatie şi claritate

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, consideră că mulţi oameni sunt afectaţi din punct de vedere economic de restricţii şi că întreaga campanie de comunicare este una „lipsită de empatie”, de aceea oamenii au ieşit să protesteze pe străzi, informează news.ro.

„Aţi remarcat că mulţi oameni sunt afectaţi din punct de vedere economic, din punct de vedere al vieţii de zi cu zi şi aici în mod evident un Guvern are o responsabilitate, să facă suportabilă din toate punctele de vedere viaţa cetăţenilor şi să ia acele măsuri care să aibă cel mai mic impact asupra vieţii lor. Mă refer la măsurile restrictive, în condiţiile în care iau măsuri de sănătate publică sau iau măsuri pe care noi le numim nonfarmacologice”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, conform news.ro.

Medicul  spune că este important să fie găsite mijloacele prin care populaţia să fie un partener în combaterea pandemiei.

„HoReCa nu a primit un sprijin, în mod evident foarte multă lume este afectată şi măcar e de încercat un model care s-a încercat şi în alte ţări prin care aceste industrii să poată să fie ţinute în funcţiune”, a declarat Rafila.

Din punctul acesta de vedere, coroborat şi cu campania de comunicare lipsită de empatie şi claritate, sunt motivele pentru care mulţi dintre cei care au hotărât să iasă pe străzi, în aceste zile, au făcut-o. Atunci nu ai decât o soluţie: să găseşti mijloacele prin care populaţia îţi devine parteneră în combaterea pandemiei.

Alexandru Rafila:

Libertatea