Amenzi de 125.000 de lei în cazul protestului spontan de la metrou

Amenzi de 125.000 de lei în cazul protestului spontan de la metrou

Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.000 de lei în cazul protestului spontan de la metrou, anunţă Poliţia Capitalei, conform News.ro.

Trei dosare penale au fost deschise în cazul protestului spontan de la metrou, care a blocat circulaţia celui mai rapid mijloc de transport din Bucureşti, iar Poliţia Capitalei anunţă că au fost date şi 23 de amenzi în valoare de 125.000 de lei.

Sancţiunile contravenţionale au fost acordate pentru:

  • nerespectarea măsurilor prvind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Metrorex, la protest sunt 600 de participanţi. „A fost primită o sesizare din partea Metrorex, privind încălcarea art. 1 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, care a fost înaintată, de urgenţă, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, a transmis Poliţia Capitalei.

De asemenea, Poliţia mai spune că a fost deschis un dosar penal şi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru încălcarea legii privind dialogul social.

Libertatea