Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate protestează la Guvern. Protestul de la Ministerul Sănătății a fost anulat

Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate protestează la Guvern. Protestul de la Ministerul Sănătății a fost anulat

Aproximativ 200 de angajaţi ai Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta marţi, 14 noiembrie, la sediul Guvernului, nemulţumiţi că salariile nu au mai crescut din 2018, a transmis Blocul Național Sindical.

Acțiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii, programată pentru ora 10.30, a fost anulată și protestul va fi doar în Piața Victoriei, la ora 12.00, a anunțat BNS, luni seară, 13 noiembrie.

Angajaţii CNAS au început pe 2 noiembrie un protest pe o perioadă nederminată, nemulţumiţi că salariile au rămas aceleași ca acum 5 ani. 

„În ciuda unor promisiuni care ne-au fost făcute după protestul din data de 10 iulie 2023, am constatat că s-au găsit soluţii prin ordonanţe de urgenţă pentru alte categorii de salariaţi din sănătate, cu excepţia noastră. Odată cu anunţul public al Guvernului, concretizat prin asumarea răspunderii pe Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, s-a produs un fenomen extrem de periculos: peste 100 de salariaţi din CNAS, CASMB, OPSNAJ şi CAS judeţene au migrat către alţi ordonatori de credite din sistemul public”, au afirmat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate. 

Libertatea