Aspectele importante de care să ții cont când vrei să te muți la casă  (PUBLICITATE)

Aspectele importante de care să ții cont când vrei să te muți la casă (PUBLICITATE)

Dacă plănuiești să te muți la casă, să ai propria curte, propriul garaj și, poate cine știe, o grădină, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante, pentru a nu regreta decizia. Studiază foarte bine piața imobiliară și zona în care vrei să te muți, înainte de a lua decizia finală. După ce te-ai hotărât, iată aspectele de care să ții cont atunci când vei trece pragul noii tale locuințe.

Înainte de toate, stabilește-ți bugetul

Ok, ai decis să te muți la casă. Acum trebuie să îți verifici bugetul pentru a lua următoarele decizii. Dacă nu ai suficienți bani să începi construirea unei case de la zero sau să cumperi una, atunci varianta potrivită ar fi să închiriezi una. Studiază cu atenție zona în care vrei să te muți și vezi ce oportunități ai, pentru a găsi oferta optimă în corelație cu suma de bani pe care o ai la dispoziție.

Verifică dacă rețelele de apă, canalizare și gaze funcționează

Înainte să te muți, este foarte important să ai parte de aceste facilități, mai precis de o sursă de apă, atât potabilă, cât și menajeră, de o rețea de canalizare și una de gaze. De exemplu, dacă noua ta casă nu este racordată la sistemul de canalizare, poți apela la o fosă septică, pe care o poți instala în curte. Nu uita să alegi un capac de canalizare potrivit, de calitate, pentru o etanșare corespunzătoare. În plus, dacă nu există racordare la rețeaua de apă, poți apela la serviciile unei firme specializate în forarea puțurilor, pentru a îți asigura alimentarea.

Sistem performant de încălzire

Pentru că vei locui într-o casă cu multe încăperi, ai nevoie de un sistem performant de încălzire, pentru a te bucura de confortul termic pe care ți-l dorești. Va trebui să faci și economie la facturi, mai ales pe timpul iernii. Drept urmare, poți opta pentru un sistem de încălzire eficient, precum cel cu panouri radiante, care împrăștie căldura uniform. De asemenea, poți apela la încălzirea prin pardoseală, care prezintă eficiență crescută în materie de confort termic când vine vorba de încăperile înalte, pentru că păstrează căldura la nivelul podelei. Alegerea sistemului trebuie să o iei în funcție de nevoile tale și ale celor dragi ție.

O mașină personală

Cu siguranță vei avea nevoie de o mașină personală, pentru că, spre deosebire de oraș, e posibil ca în zona în care vrei să te muți, mijloacele de transport să circule foarte greu sau să nici nu existe. De aceea, un automobil îți va ușura viața. Mai ales dacă trebuie să mergi zilnic la serviciu sau să îți duci copiii la școală. În plus, e posibil să nu ai anumite facilități în apropiere, precum un mall, supermarket sau farmacie, și vei fi nevoit să te deplasezi kilometri buni. Un vehicul te va ajuta în acest sens.

Sistem de supraveghere și alarmă 

Pentru a rămâne în siguranță, atât tu, cât și familia ta, trebuie să iei niște măsuri de securitate și prevenire. De exemplu, dacă nu vrei să îți intre în curte persoane nepoftite, îți poți instala un interfon, pentru a oferi accesul doar celor pe care îi cunoști. În plus, poți instala și camere de supraveghere, care să înregistreze fiecare mișcare din proximitatea proprietății tale. De asemenea, acestea merg mână în mână cu un sistem de alarmă, care să te avertizeze dacă se încearcă intrarea prin efracție sau să dă o spargere. Iar dacă tot ai la dispoziție o curte, ia în considerare să îți iei un câine de pază, care să vegheze asupra ta. Astfel, vei rămâne în siguranță.

Dacă vei ține cont de aceste aspecte, cu siguranță vei găsi casa visurilor tale și vei avea parte de o mutare fără probleme.

Sursă foto: unsplash.com 

Libertatea