Atenţionare de călătorie în Franţa pentru 6 iunie. Trenurile și avioanele, afectate de greva generală

Atenţionare de călătorie în Franţa pentru 6 iunie. Trenurile și avioanele, afectate de greva generală

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, 4 iunie, că în Franța va avea loc o nouă grevă generală în transporturi, marți, 6 iunie, iar românii care vor să călătorească sau sunt deja în această țară trebuie să se aștepte că trenurile și avioanele vor avea întârzieri sau chiar vor fi anulate.

Astfel, sunt așteptate perturbări în circulația trenurilor naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien), dar și internaționale (Thalys, Eurostar), din cauza noilor proteste ale francezilor față de reforma pensiilor.

De asemenea, transportul public urban va fi și el afectat și se vor modifica traseele unor linii de transport, tot din cauza demonstrațiilor. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport, precum și site-ul RATP pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Mai mult, controlorii aerieni sunt și ei mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba și orarul avioanelor. „Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS”, a precizat MAE. Aeroporturile din Nisa, Paris și Marseille vor fi afectate.

Și Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza la grevă, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență:

Consulatul General al României la Paris: +33680713729
Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164
Consulatul General al României la Lyon: +33643627736
Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Libertatea