AUR cere o anchetă după scandalul de la Spitalul Foișor şi demisia lui Voiculescu şi Arafat

AUR cere o anchetă după scandalul de la Spitalul Foișor şi demisia lui Voiculescu şi Arafat

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-ministrului Florin Cîţu „demiterea imediată” a ministrului sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, după evacuarea cu scandal, de vineri noapte, de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București, transformat în unitate COVID, transmite Agerpres.

„Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu şi Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern suntem toţi expuşi unor pericole faţă de care aceştia nu îşi asumă nicio responsabilitate. Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români”, a transmis AUR într-un comunicat.

Menţinerea lor în funcţie denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-româneşti pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreţionar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate.

AUR:

De asemenea, AUR anunţă că luni va iniţia în Senat demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Foişor.

Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor.

AUR:

105 pacienții din spitalul Foișor, specializat în ortopedie, au fost evacuați vineri seară, în urma unui ordin emis de șeful DSU Raed Arafat și avizat de ministrul Vlad Voiculescu.

Autoritățile spun că au luat această decizie deoarece unitatae are 20 de paturi ATI neocupate, iar situația cazurilor grave de COVID din București se înrăutățește de la o zi la alta.

Arafat: Suport consecințele, dar știu că decizia a salvat vieți

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat sâmbătă, pe Facebook, că „decizia care a fost luată vineri e corectă pe fond, chiar dacă a creat un disconfort pentru pacienți”.

„Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor”, a susținut într-o înregistrare pe Facebook șeful DSU.

Arafat, cel care a semnat ordinul, afirmă că decizia a fost luată într-o situație critică, unitățile de primiri urgențe fiind supraaglomerate de bolnavi în stare gravă.

Tot sâmbătă, Arafat a declarat că deja au fost internaţi la Spitalul Foişor 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI, iar transferul bolnavilor va continua la interval de aproximativ 60 – 90 minute.<br><br>

Voiculescu: Am văzut zilele acestea prea mult zgomot politic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut duminică declarații de presă după scandalul evacuării spitalului Foișor de vineri seară și a spus că în ultimele zile a remarcat „prea mult zgomot politic” după acuzațiile la adresa sa, că „s-a schimbat scena politică” și „faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani”.

”Am văzut zilele acestea mult, prea mult, cred că prea mult zgomot politic. Aici, la Ministerul Sănătății, am preferat să facem ceea ce este cu adevărat important, anume să vorbim cu pacienții, cu medicii și să vedem ce este de făcut în perioada imediat următoare”, a spus Vlad Voiculescu.

Libertatea