Avertizare de vreme deosebit de rece până sâmbătă dimineață. În mai multe zone vor fi și ninsori

Avertizare de vreme deosebit de rece până sâmbătă dimineață. În mai multe zone vor fi și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de vreme deosebit de rece, ninsori şi viscol, valabilă până sâmbătă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, informează Agerpres.

Potrivit prognozei ANM, în intervalul 7 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade Celsius, în special în nordul şi în centrul ţării şi în dealurile sudice.

De asemenea, se va produce brumă şi pe alocuri îngheţ la sol.

Meteorologii precizează că, temporar, în după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul zilei de joi, în zonele de deal şi de munte vor mai fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menţionat, în sud-vest şi centru, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar la munte peste 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Și în București va fi deosebit de frig

În Capitală, vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților.

Vor fi temperaturi maxime de 10…13 grade și minime de 0…2 grade, cu valori mai scăzute în zona de la marginea Bucureștiului în noaptea de joi spre vineri (08/09 aprilie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (09/10 aprilie) spre -3…-2 grade. Se va produce brumă.

În prima parte a intervalului menționat trecător vor mai fi ploi slabe, iar în după-amiaza zilei de joi (08 aprilie) vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Libertatea