Avocatul Cuculis vorbește despre o nouă victimă a polițiștilor de la Secția 16. Susține că o femeie a fost „trântită la pământ și încătușată”

Avocatul Cuculis vorbește despre o nouă victimă a polițiștilor de la Secția 16. Susține că o femeie a fost „trântită la pământ și încătușată”

O femeie de 40 de ani ar fi fost agresată şi insultată în 2019 de poliţiştii de la Secţia 16 din București și i s-a dat voie să plece după două ore, pentru că „s-a confirmat că nu era nici drogată și nici băută”, potrivit avocatului Adrian Cuculis. Conform acestuia, este vorba despre aceeași Secție 16 din care proveneau polițiștii care au bătut doi bărbați în septembrie 2020, ambii decedați în această lună. Poliția Capitalei a transmis că efectuează verificări.

În 2019, o femeie a fost oprită în fața blocului de „aceiași polițiști” pentru a se legitima, afirmă avocatul Adrian Cuculis, care susține că femeia a fost trântită la pământ și încătușată.

„Pentru că le-a cerut voie să urce până în imobil să-și ia buletinul, a fost trântită la pământ, încătușată, urcată în mașina de poliție și înjurată de zeci de polițiști”, susține avocatul.

Conform acestuia, la fața locului au venit mai multe mașini de intervenție. „După două ore de injurii «ești o babă, credeam că ești mai tânără», «nu vă băgați că e drogată», «ai făcut trotuarul» și după ce s-a confirmat că nu era nici drogată și nici băută”, agenții au eliberat-o, povestește Adrian Cuculis.

Femeia în vârstă de 40 de ani și-a scos un certificat medical care atestă că a avut nevoie de două zile de îngrijiri medicale și a depus o plângere penală.

Doar că, potrivit avocatului Adrian Cuculis, plângerea nu a fost soluţionată, deși au trecut aproape doi ani. „De doi ani, dosarul zace în sertare la secția 14, asta după ce dosarul a fost preluat de secția 16”, a precizat Cuculis.

Femeia, în 2019: „Înjurau încontinuu, într-un mod cum nu am crezut că se poate înjura”

Într-o postare făcută pe Facebook pe 16 septembrie 2019, Ruxandra Vasile, femeia care spune că a fost agresată, a explicat: „Mă întorc de la o nuntă. Avem probleme în a mă identifica un polițist de la Secția 16. sector 4. Nu mai apuc să îi spun că îi aduc actele de sus, acțiunea având loc în fata blocului. Mă imobilizează pe capota mașinii… a mea, în încercarea de a-mi pune CĂTUȘE. Ne luptăm corp la corp, în trei, că între timp i-au venit întăriri. Într-un final animalele reușesc sa imi puna CĂTUȘELE”.

Aceasta a mai susținut că le-a spus polițiștilor că o privează de libertate, iar aceștia ar fi replicat că „Nu ne pasă, zdreanță ce esti!”.

Contactați telefonic de Libertatea, reprezentanții Secției 16 de Poliție au susținut că cei în măsură să ofere un punct de vedere sunt cei de la Poliția Capitalei, iar aceștia au transmis că vor efectua verificări. Libertatea va publica punctul de vedere, atunci când îl va primi.

Nouă polițiști de la Secția 16, cercetați penal

Afirmațiile avocatului vin în contextul în care doi bărbați, care au au reclamat că au fost bătuți în septembrie 2020 de mai mulți polițiști de la Secția 16 din București după ce le-au reproșat agenților că nu poartă mască de protecție, au decedat la interval de aproape trei săptămâni, în această lună.

Într-un interviu pentru Libertatea, tatăl unuia dintre cei doi a povestit cum a aflat despre moartea fiului său și a declarat că cei de la IML nu au putut stabili cauza morții.

În prezent nouă poliţişti de la Secţia 16 din București sunt cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură.

Libertatea