Băiat de 15 ani fugit de casă, în Olt, mesaj cutremurător scris părinților

Băiat de 15 ani fugit de casă, în Olt, mesaj cutremurător scris părinților

Un adolescent a fugit de acasă miercuri și a pus pe jar toată comuna în care locuia, în Olt, alături de mamă, tatăl vitreg și trei surori. Băiatul de 15 ani a lăsat un bilet sfâșietor, scrie Adevărul, care relatează și că Nicușor a fost găsit după mai bine de 24 de ore de la dispariție.

Nicușor a plecat miercuri de acasă, din Bîrza, județul Olt, lăsând un bilet cu un mesaj pentru părinții lui. Mama adolescentului a anunțat imediat poliția și au început căutările. În bilet, băiatul lasă să se înţeleagă că nu se simte iubit de tată (tatăl vitreg), care, spune el, le-ar iubi mai mult pe cele trei surori ale sale.

„Am stat toată noaptea, l-am căutat cu Poliţie, cu Jandarmerie, cu oameni din sat, au fost 100 de oameni, a fost o desfăşurare de forţe impresionantă. Niciun fel de indiciu. A lăsat un bilet emoţionant…

Se simte că nu e iubit de tatăl lui, că-şi iubeşte mai mult surorile, şi pleacă. Încheie: «Vezi că am dat apă la animale, le-am dat mâncare, sunt potolite, eu plec, pa!»“, a declarat primarul localităţii, Ion Anuţa, pentru sursa citată.

Joi de dimineață, mama lui Nicușor a transmis și ea un mesaj pe care spera că fiul ei îl va auzi: „Te rog din suflet, vino acasă! Te căutăm ca disperaţii, te rog din suflet, vino acasă! Te iubim, mânca-ţi-aş gura, vino acasă, nu ne mai dispera, vino acasă, mami, că murim! Te rog din suflet, vino acasă, te rog eu, toate o să fie bine, nu te speria din nimic, nu se-ntâmplă nimic, vino acasă!“

La câteva minute după acest mesaj, Nicușor a fost găsit de polițiști în casa unei femei din localitate, teafăr. Între timp, dirigintele adolescentului a povestit că acesta trăiește o dramă, în familie: „Nicuşor era un copil la locul lui, timid, emotiv, mai plângea. El nu voia să spună greutăţile pe care le avea. Am aflat într-un târziu, înainte să intrăm în online, am aflat de problemele pe care le avea.

Foarte isteţ, dar… Nici la poartă să se joace cu copiii nu-l lăsau. El nu spunea, asta am aflat târziu. La şcoală îl lăsau, a încheiat fără nicio absenţă până să intrăm în online, un copil exemplu. El niciodată n-a plecat de la o oră, pentru că, ştiţi cum sunt, mai fug de la ore.“

Nicușor fost găsit în locuinţa unei femei, tot pe raza localităţii Bîrza, însă nu va fi dus acasă, a declarat adjunctul IPJ Olt, cms. şef Cristian Rădoi, ci va fi anunţată Protecţia Copilului, pentru că minorul nu mai vrea să se întoarcă în familie. Mai mult, Nicuşor ar vrea să fie încredinţat femeii la care a avut curaj să se refugieze atunci când nu a mai suportat tratamentul părinţilor săi.

Libertatea