BBC a primit reclamații de la telespectatori pe motiv că sunt prea multe știri despre prințul Philip

BBC a primit reclamații de la telespectatori pe motiv că sunt prea multe știri despre prințul Philip

BBC și-a întrerupt, vineri, programul normal atât pe canalul de televiziune, cât și pe postul de radio la câteva minute după ce Palatul Buckingham a anunțat moartea prințului consort, înlocuind grila obișnuită cu materiale jurnalistice dedicate evenimentului, informează Reuters, citată de HotNews.ro.

A doua zi, BBC a transmis că a primit o serie de reclamații din partea telespectatorilor care s-au plâns de numărul mult prea mare al relatărilor jurnalistice legate de moartea prințului Philip și s-au declarat deranjați de faptul că programul obișnuit al canalului public de televiziune a fost anulat.

„Primim reclamații legate de acoperirea mediatică excesivă a morții Alteței sale Regale, prințul Philip, duce de Edinburgh”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul instituției media.

Unii britanici au acuzat pe Twitter BBC de „propagandă în stil sovietic”, în timp ce alții au luat apărarea postului public argumentând că nu face altceva decât să mediatizeze un subiect major, iar atacurile nu se justifică.

Potrivit datelor citate de Reuters, BBC, ITV și Channel 4 ar fi înregistrat vineri o scădere a audienței după ce și-au schimbat grila de programe pentru a relata moartea prințului Philip.

Moartea sa, anunțată vineri după-amiază, a fost relatată pe larg și în presa scrisă, fiind principala știre de pe prima pagină a cotidianelor britanice.

FOTO: EPA

Libertatea