Beatrice Mahler: Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani

Beatrice Mahler: Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, susţine că producătorii vaccinurilor anti-Covid se aşteaptă ca imunitatea după vaccinare să dureze până la doi ani, iar un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta, informează Digi24.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că imunitatea după oricare dintre cele trei vaccinuri existente durează aproape un an, însă aceasta ar putea să dureze până la doi ani, conform medicului Beatrice Mahler.

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, spune Mahler.

„Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi”, adaugă medicul.

„Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a mai spus medicul Beatrice Mahler.

Libertatea