Beatrice Mahler: Puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinarea anti-COVID-19 anul acesta

Beatrice Mahler: Puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinarea anti-COVID-19 anul acesta

Managerul Institutului “Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat, luni, la Digi 24, că persoanele care s-au imunizat împotriva coronavirusului nu vor mai fi vaccinate anti-COVID-19 în acest an.

Beatrice Mahler a precizat că, după vaccinare, organismul a căpătat imunitate față de tulpina de coronavirus care a circulat în România.

”Dacă vorbim de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate”, a declarat Beatrice Mahler.

”Puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an. Vom vedea primele date și rapoartele de la firmele producătoare privind persistența anticorpilor de la lotul de persoane luate în studiu, monitorizarea lor se face pe o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom avea răspunsuri mai exacte”, a spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului “Marius Nasta” a atras atenția că persoanele care s-au vaccinat se pot infecta cu noile tulpini de COVID-19 depistate în ultima perioadă.

“Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura, tulpini noi de virus care amenință ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă”, a explicat Beatrice Mahler.

În ceea ce privește imunitatea după vaccinarea anti-COVID-19, Beatrice Mahler a precizat că aceasta durează până la opt luni.

”S-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni. Cercetarea se duce într-o direcție utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri. Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini”, a conchis Beatrice Mahler.

Libertatea