Bilanţul controalelor la staţiile GPL, după exploziile de la Crevedia: peste 2.000 de deficienţe constatate

Bilanţul controalelor la staţiile GPL, după exploziile de la Crevedia: peste 2.000 de deficienţe constatate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică, la prezentarea raportului preliminar al intervenției pompierilor la exploziile din Crevedia, că până în prezent au fost constatate 2.150 de deficienţe la staţiile GPL controlate în ultima săptămână.

La aproape o săptămână după ce Guvernul a anunţat controale extinse la staţiile de carburanţi din ţară, inclusiv GPL, Raed Arafat a precizat au fost închise 12 staţii GPL.

Potrivit şefului DSU, au fost constatate 2.150 de deficienţe. Au fost dispuse peste 1.500 de măsuri, printre care retragerea autorizaţiei sau avizelor la 11, suspendarea activităţii la 60 şi închiderea activităţii la 12.

Conform şefului DSU, în cazul staţiilor care au autorizaţia suspendată, acestea trebuie să remedieze neregulile descoperite. Arafat a mai spus că staţiile închise „trebuie să fie realmente închise” şi trebuie luate măsuri pentru ca gazul de acolo să fie mutat şi să nu mai existe pericol. În cazul staţiilor care nu au fost închise, „dacă s-au primit indicaţii de remediere se vor face nou verificări”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a precizat că au fost date 1.797 amenzi în valoare de 6.545.307 de lei.

Sâmbătă, pompierii au intervenit la o stație GPL din Sectorul 3 al Capitalei din cauza unor scăpări de gaze. Staţia era închisă de 3 zile din cauza neregulilor.

Libertatea