Bitcoin s-a devalorizat cu 22% în doar 24 de ore. Ether, în scădere cu 10%

Bitcoin s-a devalorizat cu 22% în doar 24 de ore. Ether, în scădere cu 10%

Principalele crypromonede de pe piață, Bitcoin și Ethereum au scăzut, brusc, sâmbătă, după ce, pe piață, s-au lichidat cryptomonede în valoare de un miliard de dolari. Vânzarea masivă vine pe fondul unei săptămâni volatile pentru piețele financiare în contextul îngrijorărilor privind macroeconomia, potrivit Business Insider.

Bitcoin a scăzut la aproximativ 41.967 de dolari după ce, a început ziua la o valoare de peste 53.000 de dolari. Ether, cryptomoneda conectată la blockchain-ul Ethereum, a suferit, de asemenea, o scădere de 10%.

Potrivit platformei Coingecko, capitalizarea de piață a celor 11.392 de monede omologate a scăzut cu aproape 15%, până la 2,34 trilioane de dolari. Această valoare a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari luna trecută, când Bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari.

Cădere pieței crypto vine după o săptămână de incertitudine și volatilitate pe piețele financiare. Acest lucru este cauzat în mare parte de îngrijorările privind noua tulpină de Coronavirus, Omicron. Totodată, încetinirea ritmului în care au apărut noi locuri de muncă în Statele Unite ale Americii, în luna noiembrie, i-a făcut pe investitori să fie mai prudenți.

Libertatea