Bolnavii de cancer, hrăniți de 8 lei pe zi, la Spitalul Județean din Baia Mare. Conducerea, anchetată după înjumătățirea banilor pentru mâncare

Bolnavii de cancer, hrăniți de 8 lei pe zi, la Spitalul Județean din Baia Mare. Conducerea, anchetată după înjumătățirea banilor pentru mâncare

Situație revoltătoare la Spitalul Județean din Baia Mare, unde zeci de mii de lei din bugetul pentru mâncare au rămas necheltuiți în fiecare lună, în timp ce bolnavii primeau meniuri de 7-8 lei pe zi, dezvăluie Europa FM.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, autoritățile au efectuat un control care a scos la iveală că, în luna ianuarie, spitalul a înjumătățit porțiile de mâncare destinate pacienților, lăsând necheltuiți aproape 60.000 de lei.

Raportul întocmit după control arată că bolnavii de cancer primeau mâncare de 8,42 lei/zi în loc de 15 lei, iar femeile care abia născuseră aveau meniu de 7,17 lei pe zi, în loc de 15 lei.

În cazul pacienților cu ulcer, meniurile erau de 3,11 lei/zi, o treime din cei 10 lei prevăzuți în buget.

De-aia mâncarea era cum era, pentru că era o economie de 3-4 lei la fiecare meniu zilnic, deci, din capul locului, nu aveai cum să acoperi toate mesele așa cum trebuie.

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, pentru Europa FM:

Sursa citată precizează că din raportul oficial reiese că niciunul dintre meniurile pentru pacienți nu a avut prețul apropiat de valoarea alocată.

În urma controlului, s-a declanșat o a doua anchetă, care urmează să stabilească și ce s-a întâmplat cu banii care nu au fost cheltuiți pentru mâncarea bolnavilor – în ianuarie, suma a fost de 58.776,071 lei.

Raportul obținut de EuropaFM arată că, în luna ianurie, pacienții au primit mâncare de nici două treimi din banii alocați la bugetul SJUBM:

Libertatea