Buletinele de vot dintr-o comună din Prahova, aflate în posesia procurorilor, au fost furate

Buletinele de vot dintr-o comună din Prahova, aflate în posesia procurorilor, au fost furate

Documentele făceau obiectul unei anchete penale dispuse de procurorii din Mizil, întrucât există suspiciuni despre o posibilă fraudă la alegerile locale pentru funcția de primar al comunei Ciorani, din județul Prahova, potrivit Ziarul Incomod.

Buletinele de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani programate în 27 septembrie 2020 au fost furate dintr-o anexă care aparține Judecătoriei Mizil. Ele au fost depozitate în respectiva anexă, după ce Parchetul a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale, în urma unor plângeri.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au transmis luni că pe 8 februarie o persoană a pătruns fără drept în arhiva judecătoriei.

Organele de cercetare penală au fost sesizate pe data de 23 februarie, iar ancheta în acest dosar vizează săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

Surse judiciare au precizat că până la acest moment nu se cunoaște autorul furtului.

Marin Voicu este primar în localitatea din Prahova din anul 2000. Edilul a câștigat, la alegerile din septembrie, al șaselea mandat pentru funcția de primar al localității Ciorani.

Libertatea