CAB a amânat pentru 2 martie pronunțarea în dosarul campaniei prezidențiale din 2009 în care este judecată Elena Udrea

CAB a amânat pentru 2 martie pronunțarea în dosarul campaniei prezidențiale din 2009 în care este judecată Elena Udrea

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 2 martie pronunţarea în dosarul în care DNA a cerut condamnarea Elenei Udrea la 12 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009, a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, pentru Libertatea.

UPDATE Ora 11:05 CAB a decis să amâne pentru 2 martie verdictul în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

„În baza art.391 alin.(2) C.proc.pen. amână pronunțarea la data de 02.03.2021. Cu drept de apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.02.2021”, se arată în minuta instanței.

Știrea inițială

Procurorii DNA au cerut 12 ani de închisoare pentru fosta șefă de la Turism, iar pentru Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, au cerut 15 ani de închisoare. „Se poate da verdictul azi, dar poate fi și o amânare”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, pentru Libertatea.

La termenul din 26 ianuarie, reprezentantul DNA a solicitat ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, susţinând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave.

Procurorul DNA a cerut la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) condamnarea Elenei Udrea la 12 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor, în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugăm să aplicaţi şi un spor de pedeapsă, în virtutea gravităţii faptelor comise prin prisma funcţiei deţinute şi a dispreţului total faţă de lege

Procuror DNA, cu referire la Elena Udrea:

La același termen din 26 ianuarie, procurorul a cerut 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al dezvoltării regionale şi turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte), a scris Agerpres.

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic – de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

La termenul din 26 ianuarie, Curtea de Apel București a stabilit pronunțarea pentru 16 februarie.

Libertatea