Calculatorul UPU Târgu Neamț, virusat după ce au fost accesate inclusiv site-uri de filme pentru adulți

Calculatorul UPU Târgu Neamț, virusat după ce au fost accesate inclusiv site-uri de filme pentru adulți

Calculatorul Centrului de Primire Urgenţe Târgu Neamţ, județul Neamț, a fost virusat, iar problemele au apărut după ce ar fi fost accesate diverse site-uri de filme, inclusiv filme pentru adulţi, a scris Mesagerul de Neamț.

Maria Vrânceanu, membru în CA al spitalului, a declarat, conform mesagerulneamt.ro, că pe 2 aprilie a mers împreună cu soţul ei la Centrul de Primire Urgenţe deoarece acesta avea o problemă de sănătate. Ea a observat atunci că s-a blocat tot triajul şi s-a interesat care a fost cauza problemei. 

„Ss-a descoperit de către inginerul IT că respectivul calculator de la triaj se blocase din cauza unor viruşi, apăruți ca urmare a faptului că în noaptea precedentă s-a intrat pe site-uri cu filme şi lucruri pe care nu le pot spune aici. Ceea ce este anormal şi mi se pare de neacceptat. Nu vă mai spun că afară erau şi două ambulanţe cu pacienţi în ele, cu suspecţi Covid”, a povestit Maria Vrânceanu.

Directorul face anchetă internă

Directorul spitalului, Alexandru Patraşcu, a precizat că au fost accesate anumite site-uri cu filme care au dus la virusarea calculatorului. 

„Responsabilul de la serviciul care se ocupă de partea de IT a constatat că acel calculator de la triaj din CPU s-a blocat din cauză că au fost accesate anumite site-uri. Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaţilor CPU să-şi facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat şi au accesat site-uri care nu ţin de partea medicală. Au fost accesate site-uri cu filme. Acum accesul este restricţionat şi cei de la CPU au fost înştiinţaţi că pot accesa telefoanele personale de pe reţeaua WI-FI a spitalului. O să facem o anchetă internă”, a afirmat directorul unităţii medicale.

Foto: Ziar Târgu Neamț

Libertatea