Canada își intensifică eforturile pentru a ține sub control creșterea prețurilor la alimente. Ce le cere lanțurilor de magazine

Canada își intensifică eforturile pentru a ține sub control creșterea prețurilor la alimente. Ce le cere lanțurilor de magazine

Canada intenționează să își modifice legile privind concurența pentru a permite autorității de reglementare din această țară să acționeze împotriva înțelegerilor anticoncurențiale din sectorul alimentar, în contextul în care guvernul își intensifică eforturile de combatere a creșterii prețurilor la alimente, relatează vineri, 15 septembrie, Reuters.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat joi că i-a convocat săptămâna viitoare la Ottawa pe șefii celor mai mari producători de alimente din Canada pentru a discuta despre planurile lor de ținere sub control a prețurilor la alimente.

Guvernul ar putea impune lanțurilor de magazine alimentare noi taxe, dacă acestea nu vor prezenta un plan convingător pentru a limita creșterea prețurilor alimentelor, a declarat Trudeau.

Modificările vor oferi, de asemenea, Biroului Concurenței din Canada puteri prin care această autoritate de reglementare să-i poată obliga pe retaileri să prezinte informații pe baza cărora să fie realizate studii de piață eficiente, menționează un comunicat din 14 septembrie, emis de cancelaria premierului Trudeau.

În Europa, la finalul lunii august, guvernul francez a anunțat că a ajuns la un acord cu unii retaileri și producători de alimente să reducă prețurile la produsele de bază, pe fondul scumpirii traiului și al creșterii inflației.

Foto: Profimedia Images

Libertatea