Candidat la parlamentul Scoției prezintă scuze, după ce a scris pe Twitter că cerșetorii români sunt ”toți grași ca niște porci îndopați”

Candidat la parlamentul Scoției prezintă scuze, după ce a scris pe Twitter că cerșetorii români sunt ”toți grași ca niște porci îndopați”

Un fost boxer și actual candidat separatist în alegerile pentru parlamentul Scoției a fost nevoit să-și ceară scuze public, după ce, în urmă cu un an, a insultat cerceșetorii români într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit The Herald, citată de Digi24.

Alex Arthur, în vârstă de 42 de ani, care candidează pe lista formațiunii Partid Alba, înființate recent de fostul șef al executivului scoțian Alex Salmond a primit mai multe critici și fost acuzat de rasism pe rețelele sociale, după ce a luat în derâdere românii fără adăpost care trăiesc în Scoția.

Iată ce a scris Arthur în ianuarie 2020 pe Twitter: „Cerșetorilor români din Edinburgh nu le este foame!! Tocmai am trecut pe lângă ei cu mașina, sunt gata să se instaleze pe locurile de cerșit și TOȚI sunt grași ca niște porci mari, îndopați și suculenți!”

Them Romanian beggars in Edinburgh ain’t hungry!! Just drove past them all ready to switch up begging posts and ALL em fat as big juicy over fed 🐖 pigs! 🤣

— Alex Arthur MBE (@AlexArthur1) January 22, 2020

Fostul campion mondial WBO la categoria super-pană în 2008 a a fost confruntat de presă cu privire la aceste afirmații.

Într-o declarație susținută marți, Alex Arthur și-a cerut scuze pentru insultele aduse, apoi a spus că afirmațiile sale au fost interpretat greșit: „Orice comentarii despre cerșetori care acum par inadecvate sunt interpretate greșit, dar aceasta este vina mea pentru formulare”, a spus el, care a adăugat că, de fapt, are ”prieteni români”.

Numărul românilor din Scoția este estimat de Oficiul Național de Statistică la circa 10.000, la o populație de aproape 5,5 milioane.

Alex arthur candidează în alegerile din 6 mai pe listele partidului condus de Alex Salmond, fostul șef al executivului scoțian, care a demisionat din Partidul Naționalist Scoțian (SNP), aflat la guvernare la Edinburgh fără întrerupere din 2007.

Foto: Hepta

Libertatea