Cât câștigă o secretară: suma scade aproape la jumătate în orașele mici față de Capitală sau Cluj

Cât câștigă o secretară: suma scade aproape la jumătate în orașele mici față de Capitală sau Cluj

Salariul unei secretare variază extrem de mult în România, atât în funcție de mărimea orașului în care activează, cât și în funcție de domeniul în care acționează compania la care lucrează, arată datele colectate de Salario, comparatorul de prețuri realizat de către eJobs. Trustul de presă Ringier, care deține eJobs, publică și ziarul Libertatea.

O secretară sau un asistent manager câștigă în medie 2.650 de lei net pe lună, sumă care crește la 3.000 de lei în mână pentru orașele București și Cluj-Napoca și scade la un minim de 1.800 de lei în Târgu Jiu și 1.900 de lei net în Baia Mare, arată datele Salario.

Peste 3.500 de lei în domeniul petrolier

O sumă mai mare, de 3.560 lei pe lună, este câștigată în sectorul petrolului și gazelor, potrivit Roxanei Drăghici, director de vânzări la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

„Pentru astfel de roluri se caută persoane cu bune abilități de coordonare și organizare. Salariile variază extrem de mult, în funcție de domeniu, dar și de complexitatea jobului. Spre exemplu, în industria petrolului și a gazelor naturale, un asistent manager câștigă în medie 3.560 de lei net pe lună. În acest moment, pe platforma eJobs sunt disponibile circa 3.800 de joburi dedicate acestor candidați”, explică Roxana Drăghici.

Domeniile în care se câștigă cel mai bine pe o poziție de asistent manager: Petrol/Gaze, IT Software și Naval/Aeronautic.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori. Pe baza lor, cei interesați pot vedea dacă sunt plătiți în linie cu media.

Până la această dată 268.325 specialiști și-au introdus veniturile.

Puteți să vă comparați salariile aici.

Libertatea