Ce spune Florin Cîțu despre vaccinarea prioritară a personalului HoReCa

Ce spune Florin Cîțu despre vaccinarea prioritară a personalului HoReCa

După ce reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor, Dragoş Petrescu, declarat, marți, că angajaţii din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare, premierul Florin Cîțu a afirmat că salută acest demers, considerându-l “un semnal pozitiv pentru reluarea activităților turistice”.

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul a reiterat faptul că vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare sunt soluțiile „în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie”.

Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice.

Premierul Florin Cîțu:

Reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor, Dragoş Petrescu, a declarat, azi, 6 aprilie, că se lucrează cu Comitetul de Vaccinare, astfel încât, toţi angajaţii din industria HoReCa care doresc să se vaccineze să poată avea acces mai facil la vaccin.

Cîțu: Nu avem în vedere condiționarea cetățenilor în vacanțe de dovada vaccinării

Totodată, prim-ministrul României a subliniat că nu este de acord cu să condiționeze „accesul cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării”.

Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în «vaccinați» și «nevaccinați».

Premierul Florin Cîțu:

„În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a precizat premierul.

Libertatea