Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre posibila prelungire a anului școlar următor

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre posibila prelungire a anului școlar următor

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a declarat, marți, că anul școlar s-ar putea prelungi dacă elevii, părinții și profesorii sunt de acord, potrivit Digi 24.

„Dacă din consultări reiese din partea tuturor – elevi, profesori, părinți – că se dorește o extindere a anului școlar, chiar a anului școlar 2021 – 2022, Ministerul Educației va susține această inițiativă, dar să existe o dorință unanimă a tuturor celor implicați. Structura anului școlar 2021-2022 o știm. Dacă vrem să modificăm ceea ce știm, ME nu va avea inițiativa de modificare, dar dacă ei vor avea inițiativa, ME va susține.”, a precizat Sorin Cîmpeanu, marți, la Digi24.

Ministerul Educației a mai spus că nu dorește o modificare pentru anul școlar următor, însă vrea „să punem în discuție și să extindem perioada de școală din septembrie 2022”.

La finalul lunii martie, mai multe organizații au cerut autorităților un an școlar mai lung. Potrivit scrisorii semnate de toate aceste asociații și organizații, România este una dintre cele trei țări europene cu cele mai puține zile de școală din Europa, 165, la fel ca Malta și Albania.

În acest context, semnatarii critică și decizia ministrului Sorin Cîmpeanu de a prelungi vacanța de primăvară.

Structura acestui an școlar a fost modificată în luna martie, în urma discuțiilor de la Ministerul Educației. Vacanța de primăvară, care a început în 2 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.

Anul școlar 2020 – 2021 se va încheia în 25 iunie, cu o săptămână mai târziu decât era stabilit inițial.

Cum arată vacanțele de primăvară

Pentru elevii din clase non-terminale (toți, exceptând clasa a VIII-a și a XII-a): 2 aprilie – 4 mai Pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a): 2-11 aprilie / 30 aprilie – 9 mai (Paștele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai)Evaluarea Națională are loc între 22 și 25 iunie. Bacalaureatul are loc între 28 iunie și 1 iulie.

Libertatea