Ce spune Raed Arafat despre restricțiile de circulație în afara localității

Ce spune Raed Arafat despre restricțiile de circulație în afara localității

Raed Arafat a precizat, la finalul conferinței de joi seară, în care a prezentat noile restricții, că în acest moment nu se aplică restricții de circulație în afara localităților. Măsura este valabilă acolo unde a fost impusă carantina.

„La acest moment, acest lucru (interdicția de ieșire din localitate – n.r.) nu a trecut prin Comitetul Național. Acest punct nu se aplică, nu va fi interdicție de ieșire din localitate”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Interdicția circulației persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori a fost una dintre  propunerile făcute în ședința CNSU.

În acest moment, această restricție este valabilă în localitățile aflate în carantină, precum cele din județul Ilfov, lipite de București.

În aceste localități, ieșirea se face doar în baza unei declarații pe proprie răspundere și a unui motiv întemeiat.

De altfel, Arafat a precizat că restricția de circulație în afara localității se va aplica în continuare dacă este vorba despre carantinarea localității, atunci când această măsură va fi propusă spre aprobare.

Libertatea