Cîţu: Am avut o întâlnire foarte constructivă cu preşedintele Comisiei Europene pe tema negocierilor privind PNRR

Cîţu: Am avut o întâlnire foarte constructivă cu preşedintele Comisiei Europene pe tema negocierilor privind PNRR

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit luni seară, 11 mai, la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, purtând discuții pe tema negocierilor privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează Agerpres.

Şeful Executivului a anunțat că a fost ”o întâlnire foarte constructivă”, precizând că negocierile vor continua şi miercuri, 12 mai, cu alţi oficiali ai acestui for.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu preşedintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, aşa cum confirmă şi Ursula von der Leyen. România are un plan ambiţios de creştere economică sustenabilă, în urma pandemiei. Negocierile şi întâlnirile continuă şi mâine”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, marți seară, 11 mai, că ”lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare şi rezilienţă, cât mai curând posibil”.

„Mulţumesc prim-ministrului Florin Cîţu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare şi rezilienţă, cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce priveşte reformele”, a scris şefa Comisiei Europene pe Twitter.

Florin Cîțu a declarat marţi, 11 mai, că în cadrul vizitei pe care o va efectua zilele acestea la Bruxelles doreşte să se asigure că resursele pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor merge în sectoarele cu „cea mai mare productivitate” din economie.

„Acum este nevoie să accelerăm ritmul creşterii economice, este şi motivul pentru care merg la Bruxelles, pentru a mă asigura că resursele pe care România le va primi, cele 29,2 miliarde, vor merge în acele sectoare cu cea mai mare productivitate din economie”, a afirmat Cîţu, la finalul unei vizite de lucru la Satu Mare.

Premierul a precizat că merge la Bruxelles ca să-i asigure pe partenerii europeni ”că acest Guvern este Guvernul care va face şi reforme”.

”PNRR are două componente: are componentă de reforme, pe care am asumat-o prin Strategia fiscal-bugetară, ne-am asumat prin Programul de guvernare Strategia fiscal-bugetară, Programul de convergenţă şi ne-o asumăm şi aici în PNRR, şi are o parte de investiţii, iar acolo mesajul meu este clar că România are anumite priorităţi pe care le doreşte incluse în PNRR”, a transmis Florin Cîțu.

Miercuri, potrivit agendei anunţate de Guvern, premierul are programate la Bruxelles întrevederi la sediul Comisiei Europene cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, şi cu vicepreşedinţii executivi ai CE Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

185251058_3806689392786288_4491344352346107781_nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Fotografii: Guvernul României/Facebook

Libertatea