Clotilde Armand, despre munții de gunoaie din Herăstrău: „A expirat contractul de salubrizare”

Clotilde Armand, despre munții de gunoaie din Herăstrău: „A expirat contractul de salubrizare”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat joi, 8 aprilie, într-o postare pe Facebook, că în Parcul Herăstrău „au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei”. Edilul susține că „problema a fost generată de expirarea contractului de salubrizare dintre ALPAB, instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București și compania Romprest”.

„Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația”, a scris primarul Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook. Edilul a postat mai multe fotografii cu munții de gunoaie adunați în parc.

Potrivit edilului sectorului 1, „această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrează Parcul Herăstrău, și compania Romprest”.

„Vom ajuta Primăria Generală să strângă gunoaiele”

„Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare”, afirmă Clotilde Armand.

Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei.

Clotilde Armand:

Libertatea