CNCAV explică modul în care se descarcă adeverința de vaccinare în format electronic

CNCAV explică modul în care se descarcă adeverința de vaccinare în format electronic

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid-19 a explicat, vineri, printr-o postare pe pagina de Facebook cum poate fi descărcată de pe platformă adeverința de vaccinare, dar și care sunt cauzele eventualelor erori pe care oamenii le-ar putea întâmpina în momentul în care descarcă documentul.

Persoanele imunizate cu ambele doze de vaccin își vor putea descărca adeverința de vaccinare în format electronic din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Cum putem descărca adeverința de vaccinare:

Accesează site-ul: adulti.renv.roApasă butonul roșu pentru obținerea adeverințeiBifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personalIntroduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefonIntroduceți codul de validare primit pe telefonDescărcați adeverința electronică de vaccinare.

CNCAV mai transmite că documentul nu poate fi descărcat din străinătate. De asemenea, trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței, spune sursa citată.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, transmit autoritățile.

Ce erori pot apărea

programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective
persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței
informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

Libertatea