Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi pentru a decide restricţiile care se aplică în Capitală de vineri seară

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi pentru a decide restricţiile care se aplică în Capitală de vineri seară

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat joi că ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), în care de vor decide măsurile impuse în Capitală, are loc vineri dimineață, la o zi după ce Guvernul a anunţat noile restricţii impuse în toată țara pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Alin Stoica a precizat că măsurile vor viza diminuarea programului agenților economici, scăderea orei la care putem ieși din case.

De asemenea, în privinţa mall-urilor se vor lua măsuri pentru a evita aglomerația, a mai spus prefectul Alin Stoica. Potrivit acestuia, se vor lua măsuri și pentru mijloacele de transport în comun, despre care a scris Libertatea.

„Vom lua măsuri ca publicul sa fie informat cu privire la purtarea măștii. Se caută soluții pentru a se monitoriza numărul de călători în timp real, cu intrare pe ușa din față și ieșirea prin ușa din spate”, a precizat Alin Stoica, care a subliniat că măsurile vor intra în vigoare vineri seară.

Totodată, potrivit prefectului, terasele nu vor fi închise. „Nu închidem terasele din București, terasele vor funcționa în continuare, dar vor fi sancționați acei agenți economici care nu respectă măsurile”, a mai spus Alin Stoica.

În Bucureşti rata de infectare este de 6,50, conform celui mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică.

Libertatea